Joomla! Ден ще се проведе на 13 октомври 2012. Официален сайт: http://joomladay.bg

Joomla Ден е събитие, организирано от лидерите на Joomla! в България. Събитието е предназначено за програмисти, дизайнери, администратори и потребители на Joomla!. То е за всеки, който се интересува от тази CMS и изграждането на сайтове като цяло. Joomla! Ден е невероятна възможност да се срещнете с професионалисти, готови да споделят своите знания за Joomla! и различни техники за създаване на уеб сайтове. Също така е една отлична възможност да се запознаете с членовете на общността, с нови хора от бранша или да обмените идеи.

В България Joomla! Ден се организира за четвърти път. В много страни, такива срещи се провеждат редовно в продължение на няколко години и популярността им расте непрекъснато.

Темите, представяни в Joomla! Ден, са свързани с Joomla!, проекти базирани на нея, разработването на сайтове и SEO оптимизацията им. Ето защо, всички участващи в Joomla! Ден, могат да черпят знания от Joomla! гурутата в България и да споделят своя опит с други потребители.

Какво е Joomla! Ден

За компаниите: Ако посетите Joomla! Ден ще научите как да изградите и развиете своя бизнес чрез Joomla!, как да се възползвате от платформата и как да получите максимума от това, което може да ви предостави. Също така дискусиите и презентациите ще ви покажат колко пари може да ви спести Joomla!. Joomla! Ден е мястото където можете да създадете конкати с водещите специалисти в областта, които могат да ви помогнат да реализирате идеите си.

За Общността: можете да се запознаете с тайните и най-добри практики за разработване на сайт базиран на Joomla. Ще имате възможност да се срещнете с хората, които развиват Joomla!, и да получите информация от първа ръка - от ръководители на проекти и създатели на популярните решения за Joomla. Презентациите и дискусиите ще се фокусират върху различни аспекти на Joomla! - изграждане и управление на сайта, сигурност, оптимизация и използване на съвременни технологии за интернет.